La Diputació de València analitza com previndre les addiccions en la joventut des de l'administració local

Compatibilidad
Ahorrar(0)
Compartir

La Diputació de València, a través de l'àrea  de Formació que dirigix el diputat Ricardo Gabaldón, continua amb la celebració d'activitats emmarcades dins del cicle DIVALDirectia, un programa de conferències dirigides a càrrecs electes i personal empleat públic de les entitats locals de la província. Així, este dijous s'ha celebrat la jornada formativa 'Prevenció d'Addiccions en la Joventut: claus per a l'Àmbit Municipal', en la qual s'ha analitzat el paper que poden jugar els ajuntaments i la resta d'administracions locals per a ajudar a solucionar esta xacra social.

La diputada de l'àrea de Benestar i Inclusió Social, Imma González, i l'oficial major de la Diputació de València, Juan Jiménez Hernandis, han sigut els encarregats d'inaugurar la sessió formativa, que ha tingut lloc en l’ADEIT, Fundació Universitat Empresa de la Universitat de València.

Imma González ha subratllat que “es tracta d'una jornada molt rellevant per al personal dels ajuntaments, perquè tots els representants públics tenim la responsabilitat d'intentar abordar estos problemes socials”, i ha afegit que “dins de l'estratègia que estem duent a terme des de l'àrea de Benestar Social per a previndre les addiccions, es troba propiciar encontres de debat conjunt com este, una acció formativa que ens ajuda i ens oferix pautes inspiradores per a previndre addiccions en la joventut dels nostres pobles”.

En este sentit, des de la Diputació de València s'ha impulsat el programa provincial d'activitats preventives, mitjançant el qual es realitzen convocatòries dirigides als ajuntaments de la província amb una població inferior als 20.000 habitants.

Ponència i taula de debat

La ponència inaugural ‘Ús problemàtic de videojocs i el seu nexe amb apostes i jocs d'atzar, repte per al benestar familiar i comunitari’ l’ha realitzat Jorge Flores, fundador i director de PantallasAmigas, entitat que treballa per la promoció de l'ús segur i saludable d'internet i altres tecnologies de la informació i comunicacions. “Es tracta d'un problema que està afectant a joves d'edats cada vegada més primerenques. El que pretenem és desgranar les claus per a saber com afrontar, des dels municipis, eixa relació entre els videojocs i una incipient ludopatia”, ha explicat Jorge Flores.

Esta ponència ha donat pas a la taula de debat ‘Reptes per a la Prevenció en Col·lectius Adolescents i Juvenils’, en la qual diferents experts han explicat la labor que poden fer els ajuntaments a través de diferents ferramentes com el Programa Provincial d'Activitats Preventives de la Diputació de València o el treball municipal amb grups de riscos.

Pròximes jornades


El cicle de conferències DIVALDirectia, continuarà el mes vinent de setembre amb la jornada ‘Com suplir les mancances de personal als ajuntaments? Reptes clau de recursos humans’, i finalitzarà al novembre amb la conferència titulada ‘Què passaria si desaparegueren els contractes menors? Noves perspectives en matèria de contractació’.

Detalles de contacto
71285434Q