Aquest 24 d’octubre, en el marc de la 4a Experiència Artisania, s’ha celebrat al cinema de Sant Martí de Tous, un debat sobre sostenibilitat en l’artesania.
Artisania és una iniciativa d’Anoia en Transició, i el fruit de la cooperació entre quatre municipis —El Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous— per construir una comunitat rural econòmica, social i mediambientalment sostenible, que genera coneixement, riquesa i oportunitats per a les persones, a través de l’artesania contemporània.
Artisania és una aposta per projectar el territori rural de l’Anoia. Un projecte que articula el territori i el connecta amb els creadors, i amb el món.
Artisania encarna els valors de l’artesania contemporània per potenciar els pobles, l’entorn natural i el talent a l’Anoia rural. Per fer del territori un espai on viure, inspirar-se i crear.
La taula rodona ha vingut precedida de la projecció d’una selecció d’audiovisuals vinculats amb la sostenibilitat i la circularitat de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).
El debat de l’Experiència Artisania ha estat moderat per Jordi Vidal, director executiu de Leather Cluster Barcelona i ha comptat amb la participació dels següents experts:
- Isabel del Río, doctora en història del disseny i especialista en història de la pell i la marroquineria. Coordinadora del cicle formatiu de grau superior en Tècniques en Pell de L’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar d’Igualada.
- Olga Dubovik, artesana de la pell i coordinadora del cicle formatiu de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny en Artesania de complements de cuir de L’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar d’Igualada.
- Mar Ribaudí, dissenyadora i artista multidisciplinar. Creadora de Maribaudi, una marca de roba i complements que s’articula al voltant de l’experimentació, la sostenibilitat i l’artesania.
Un debat enriquidor on s’ha reivindicat l’artesania com a camí per fer un món més sostenible. L’artesania promou l’economia circular, aprofitant al màxim els nostres recursos propers, evitant la saturació del planeta i generant riquesa al nostre territori.
Una tarda inoblidable que ha acabat amb un tast de cerveses artesanes de la comarca de l’Anoia.
La col·laboració amb l’Experiència Artisania és un pas més de Leather Cluster Barcelona per posar en valor els artesans en pell del nostre país.
En aquest sentit el clúster també està treballant en projectes concrets per donar visibilitat als artesans i dissenyadors de moda en pell catalans, com l’espai propi al REC.0, la Pell del Rec, o la col·laboració en el Crafts2B (Innovation Brands Crafts).
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català en el marc de les polítiques del Valor Compartit. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.