La fascinant relació entre cuina i ciència i la seva aportació a la nutrició i la salut, temàtica de la pròxima Àgora, l’espai de diàleg científic per al públic general de l’AE-BKH - Fundacio Recerca

F
Fonte
Compatibilità
Salva(0)
Condividi

Notícies | Sala de premsa

La fascinant relació entre cuina i ciència i la seva aportació a la nutrició i la salut, temàtica de la pròxima Àgora, l’espai de diàleg científic per al públic general de l’AE-BKH

29 maig 2024 | Notícies, Sala de premsa

Pep Romany, xef del restaurant Pont Sec de Dènia (Alacant), i Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, moderats per Magda Minguet, periodista de la revista Foodie Culture Barcelona, participaran a la cinquena “Àgora” del Barcelona Knowledge Hub de l’Acadèmia Europaea (AE-BKH), el dimecres  5 de juny a la RACAB (18.00 h, La Rambla, 115, Barcelona), que portarà com a títol “Cuina i ciència”. Aquest espai de diàleg científic per al públic general, analitzarà la fascinant relació entre cuina i ciència i, aspectes derivats, com ara la seva influència en la nutrició i la salut. L’acte es farà en català.

Actualment, la cuina i la ciència convergeixen en un terreny apassionant on es combinen sabors, textures i processos químics. La cuina és un laboratori experimental on es produeixen reaccions i transformacions en els aliments. La ciència, alhora, aporta coneixements sobre la física, la química i la biologia implicades en la preparació del menjar. Els xefs moderns s’inspiren en la ciència per entendre millor els processos culinaris i innovar, utilitzant tècniques per crear plats que combinen art i ciència.

La fusió entre cuina i ciència no només impulsa la creativitat culinària, sinó que també ofereix oportunitats per comprendre millor els aliments, la nutrició i la salut d’una manera més precisa i informada. Un procés que genera interrogants als quals respondran, des d’ambdues disciplines Pep Romany i Juli Peretó. Fins on pot arribar i com evolucionarà la interrelació entre ambdós mons? Quina serà la seva transcendència a l’hora de millorar o adaptar a l’entorn futur la nostra nutrició com a element de millora de la salut?

L’AE-BKH va iniciar l’octubre de 2023 un nou espai de diàlegs científics a Barcelona amb dues modalitats diferents: d’una banda, un format d’alt nivell científic en anglès, i, de l’altra, en català/castellà de divulgació científica, l’Àgora Ciutadana. Ambdós es celebren a la RACAB amb una periodicitat mensual.

Recapiti
Montse Miras