La UdL rep aquest curs més de 400 estudiants de mobilitat

Compatibilità
Salva(0)
Condividi
 Descarregar pdf

La UdL rep aquest curs més de 400 estudiants de mobilitat

L'alumnat forà del segon quadrimestre frega els 200

Descarregar pdf

Rebuda institucional al Saló Víctor Siurana / Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) rep aquest curs acadèmic més de 400 estudiants de mobilitat. Segons dades de la unitat de Relacions Internacionals, durant els dos quadrimestres n'hauran arribat un total de 415, procedents de 35 països; una xifra similar a la del curs anterior, que van ser 447 alumnes. Com ja és habitual, la majoria són d'Itàlia (120) i Mèxic (76) i, enguany, de Corea del Sud (20). La UdL continua acollint estudiants Erasmus d'Ucraïna (9) i per primer cop aquest curs estudiants en mobilitat de Taiwan (2). La resta provenen d'altres països d'Europa i Llatinoamèrica, Canadà, Gàmbia, Etiòpia, Indonèsia, Israel, Nepal, Síria, Sud-àfrica, Turquia i la Xina.

Més de la meitat de tot l'estudiantat forà (213) arriba als campus de Lleida i Igualada mitjançant el programa Erasmus+ de la Comissió Europea i 139 amb el programa propi Mobilitat UdL. La resta ho fan amb altres programes de mobilitat acadèmica, com ara el Diploma d'Estudis Hispànics (15 estudiants de la Xina,) reiniciat aquest curs després del parèntesis de la covid-19, i el programa SICUE d'intercanvi entre universitats de l'Estat espanyol (8 estudiants).

Pel que fa a aquest segon quadrimestre, però encara sense dades definitives, la UdL espera rebre 182 universitaris de 27 països, la majoria d'Itàlia (50), Mèxic (42) i Corea del Sud (12). Gairebé tots arribaran a la UdL gràcies al programa Erasmus+ (105) i el programa Mobilitat UdL (72) i cursaran estudis en els diferents centres de la UdL. La major part, (51) a la Facultat de Dret, Economia i Turisme, l'Escola Politècnica Superior (29) i la Facultat de Lletres (23). La resta aniran a la Facultat de Medicina (22), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària, Forestal i de Veterinària (21), la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (15), la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (13), i els centres adscrits Ostelea (5) i INEFC (3).

"L'estudiantat de mobilitat internacional segueix els cursos regulars de la UdL conjuntament amb els estudiants locals, de manera que la seua presència contribueix a la internacionalització de les aules", expliquen des de la unitat de Relacions Internacionals. Per facilitar-los l'assistència a les classes impartides en català, abans d'arribar a Lleida reben informació sobre els cursos de llengua catalana impartits tant als seus països com en línia. A més, a la UdL poden fer un curs introductori intensiu i els cursos quadrimestrals de català i castellà que ofereix l'Escola d'Idiomes de la UdL.

D'altra banda, aquest curs la UdL s'ha adherit a la xarxa Go2RAIL, una plataforma que pretén promoure la mobilitat en tren com a mitjà sostenible, per tal de poder oferir en un futur descomptes a estudiants Erasmus que s'agrupin per viatjar en tren.

Pel que fa a la mobilitat sortint per al curs 2024-2025, fins al 29 de març l'estudiantat de grau, màster i doctorat de la UdL pot sol·licitar una beca Erasmus Pràctiques i del 19 de febrer al 4 de març estarà oberta la convocatòria del programa SICUE per a estudiants de grau. Aquest curs 2023-2024 ha estat el primer amb participació d'estudiants d'INEFC-Pirineus en els programes de mobilitat.

La benvinguda institucional a l'estudiantat de mobilitat del segon quadrimestre ha tingut lloc aquest dijous al vespre al Saló Víctor Siurana del Rectorat, amb la presència dels vicerectors d'Internacionalització, Antoni Granollers, i de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta, així com de la directora de l'Institut de Llengües de la UdL, Montserrat Casanovas. L'acte també ha inclòs una actuació de la Coral UniCorn de la UdL i una exhibició de la Colla Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat de Lleida.

Recapiti