LCB col·labora amb el Museu de la Pell per acollir el Bus a Cegues

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

El Museu de la Pell d’Igualada acull el Bus a Cegues amb la participació de Leather Cluster Barcelona

juliol 1, 2024 a Notícies del Clúster

Un pas més en la cooperació constant entre el museu i el clúster en l’àmbit del turisme industrial                                                        

El Bus a Cegues organitzat per la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya) ha visitat l’ecosistema de la pell d’Igualada amb l’organització del Museu de la Pell d’Igualada i la col·laboració de Leather Cluster Barcelona.

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia del territori català.

La XATIC ha portat el Bus a Cegues amb ciutadanes i ciutadans de Barcelona, Terrassa i Manresa que han triat aquesta activitat sense saber el què farien. Es tracta d’una aventura insòlita, un recorregut sorpresa. Els participants només saben el nom de la ruta, l’hora de sortida i l’arribada. Una oportunitat única d’explorar el turisme industrial de Catalunya d’una manera diferent i emocionant.

Sota el títol, Indústria Viva i Artesania a l’Anoia, al matí els visitants han estat coneixent la indústria de la pell a Igualada i a la tarda han anat a Sant Martí de Tous a veure tallers d’artesanes locals.

A primera hora els participants del Bus a Cegues han estat rebuts a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada on han pogut conèixer el barri del Rec amb la projecció del vídeo RECorreguts.

Seguidament, han assistit a la presentació de Leather Cluster Barcelona a càrrec de Mònica Santamans. La project manager, ha fet una introducció del clúster i les seves activitats i projectes i ha explicat la naturalesa i origen de la pell, posant el focus en el sector de la pell com a agent clau de l’economia circular i la moda sostenible.

A continuació han fet una visita guiada a les adoberies de Badia i Miret conduïda per Miquel Vila, on han pogut veure el procés de fabricació de la pell en directe i han pogut descobrir com la indústria de la pell és un agent clau de l’economia circular en recuperar i reciclar un subproducte del sector de l’alimentació perquè no esdevingui un residu i revalorar-lo en productes elegants, nobles i útils a la societat.

Amb activitats com el Bus a Cegues, el Museu de la Pell d’Igualada i Leather Cluster Barcelona promouen el turisme industrial. Aquest tipus d’experiències són claus per generar un corrent d’opinió positiu sobre el sector de la pell a la ciutadania.

En aquest sentit, el Museu de la Pell d’Igualada com a soci de referència del clúster en cultura i història, és un important ambaixador i un actor rellevant per poder fer front al gran repte comunicatiu de fer arribar un missatge positiu de la pell i la seva indústria a la població en general i al consumidor en particular.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català en el marc de les polítiques del Valor Compartit. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.

Recapiti
Leather