L'Escalante convida al públic infantil i juvenil a viatjar per més de 40 espais imaginaris en la seua Temporada 24-25

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

La Diputació de València ha presentat este dijous la proposta de l’Escalante, projecte teatral de la corporació provincial, per a la Temporada 24-25. Una programació amb què el centre d'arts escèniques acompanyarà el públic infantil i juvenil i a les seues famílies a més de 40 espais imaginaris a través del teatre, la màgia, el circ, les titelles, la dansa o els espectacles multidisciplinars, que prenen més protagonisme.

Rocío Gil, diputada provincial de Joventut i Teatres, ha revelat les principals línies de la 39a temporada de l’Escalante, l'únic teatre públic de l'Estat que es dirigix a la infància i la joventut. "Presentem un programa escènic carregat de premis, de talent valencià, nacional i internacional, d'estrenes i de múltiples llenguatges per a oferir espectacles d'una grandíssima qualitat a l'alumnat i a les famílies, tant des de les aules com pràcticament cada cap de setmana", ha destacat.

Gil ha afegit que l’Escalante oferirà 248 funcions, 29 més que la temporada passada, i el 60% d'elles serà per a la comunitat educativa. "Ja hem arribat a 10.000 reserves escolars, un terç de les places, perquè cada vegada són més els col·legis que s'anticipen i no volen perdre's el que prepara el teatre de la Diputació", ha apuntat.

La directora i coordinadora artística, Marylène Albentosa, ha assenyalat que l’Escalante “aposta un any més pels seus cicles icònics i per una gira molt especial i àmplia, però també per estar present en festivals d'arts escèniques, que permeten estendre eixe segell de qualitat que el caracteritza a moltes més famílies. Un segell que també mostrarem en 'Adolescència infinita', la producció d'enguany creada per Pont Flotant". Així mateix, ha avançat que "ja s'està treballant en la pròxima temporada, en la qual l’Escalante complirà 40 anys sent eixe primer contacte dels xiquets i xiquetes amb els escenaris".

L’Escalante alça de nou el teló en Ribes Espai Cultural, el Teatre Principal, el Teatre El Musical (TEM), La Mutant i el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) amb més de quaranta companyies entre els seus espectacles de temporada i de l'últim trimestre de la gira. La gran majoria són valencianes, encara que també hi ha de diferents punts de la geografia espanyola i de països com Bèlgica, Itàlia o França.

Respecte a la gira de 2024, finalitzarà el proper mes de desembre amb noves obres recorrent 14 municipis de les comarques valencianes, com les produccions pròpies 'Allò que ens uneix', creada per La Matallina; 'Peter&Pan', de LaMaR; i 'Boira', de MaQuinant Teatre. Se sumen 'Un segle d'abismes' de Bramant Teatre; 'Fabulant', de JM Gestió Teatral; i 'Edip', de Bambalina Teatre Practicable.

De la primera infància a l’adolescència

El teatre de la Diputació de València amplia les propostes per a la primera infància, que seran 'Madame Lumière', de La Menuda; 'Closka', de PanicMap; 'Colors', de L'Autèntica; 'Llavor', de Tea Tree (Brussel·les), 'Tana', de TPO (Itàlia); 'Nanuq', de Voël; i 'Juguem?' de Ninnus.

L'alumnat de Primària disfrutará de 'Latas', de D'Click, i la lectura dramatitzada del Premi de Teatre Infantil Escalante 'Xut', de Roberto García, dins de Russafa Escènica; l'estrena de 'Dadà', de Bambalina Teatre Practicable; 'Nadal de circ amb Escalante', la proposta familiar nadalenca d'enguany, amb La FAM; 'La botigueta dels contes', de Cashalada i Festival dels horts; 'Horta', de L'Horta Teatre; 'Esberlar', de l'Atapeïda; 'Gori gori', del Ball de Sant Vito; 'BOBAS', de Jimena Cavalletti; 'Farra', de Lucas Escobedo; 'L'arbre del Terené', de La Negra, també en la seua versió en anglés; 'Ferrament(r) es', de La república del lápiz; 'Nilu', d'Infinit; 'Mr Bo', de Marie de Jongh; 'Tot esperant en Will', d'EGOS Petits; 'Embolic', de Pau Palaus; '¿Por qué un árbol es una gallina?' de Marc Lacourt (França); 'Sherezade', de Contrahecho Producciones; 'Maña', de Manolo Alcántara; 'Un oceà d'amor', de La salamandre (França); l'estrena d''On està Alicia?' de Marea Danza; i 'Copiar' d'Animal Religion.

L’Escalante reforçarà l'accent en les obres dirigides a joves amb 'Coral Romput', de Marina Alegre i Marc Chornet; 'Juicio al extranjero', d'Indubio, dins de Russafa Escènica; 'Sfumato', de Llum de fideu; 'Generación Z. Surfeando la herencia', de Llavor i Fil d'arena; 'Forever', de Kulunka Teatre; 'Pródigo', d'Eva Mir; i 'Laila', de Juno. A més, tornarà a posar en escena la producció pròpia 'Princeses, cavallers i dracs. El dia que deixàrem de ser xiquets', de Bramant Teatre, i estrenarà 'Adolescència infinita', la producció d’Escalante d'enguany, creada per Pont Flotant, per a aprofundir en esta etapa vital a través de la tendresa i l'humor. A través de 'Teatre de la memòria', l’Escalante també es dirigirà al públic adult amb 'Feriantes', d'El Patio Teatro; i 'Frères', de Les Maladroits.

Les reserves escolars ja estan obertes i les entrades per a tots els espectacles ja poden adquirir-se en www.escalantecentreteatral.servientradas.com i en taquilla abans de cada representació. A més, l'Escola Escalante manté oberta la matrícula per als seus cursos de teatre dirigits a tots els col·lectius i pròximament anunciarà els cursos i seminaris de l'Escola Permanent per a Professionals de les Arts Escèniques.

Recapiti
33450976Y