El pròxim 7 d'abril la Càtedra de recerca Rei Martí l'Humà, comte de Barcelona de la Universitat Abat Oliba CEU acull la conferència Fronteres institucionals, fronteres econòmiques i primera globalització a Hispanoamèrica colonial que impartirà el Dr. Bernat Hernández de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'activitat forma part de la col·laboració conjunta amb el GREHC (Grup de Recerca d’Estudis d’Història Cultural) i el SGR 2021 SGR 00216 concedit per AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca. Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya) del qual formen part diverses IP de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Dra. Rosa María Alabrús, de la Universitat Abat Oliba CEU i directora de la Càtedra.
Fecha:
- Comienza: lunes, 07 de abril de 2025 a las 12:00h
- Finaliza: lunes, 07 de abril de 2025 a las 13:30h
Lugar:
- Sala d'actes (edifici nou)
Fronteres institucionals, fronteres econòmiques i primera globalització a Hispanoamèrica colonial
El pròxim 7 d'abril la Càtedra de recerca Rei Martí l'Humà, comte de Barcelona de la Universitat Abat Oliba CEU acull la conferència Fronteres institucionals, fronteres econòmiques i primera globalització a Hispanoamèrica colonial que impartirà el Dr. Bernat Hernández de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'activitat forma part de la col·laboració conjunta amb el GREHC (Grup de Recerca d’Estudis d’Història Cultural) i el SGR 2021 SGR 00216 concedit per AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca. Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya) del qual formen part diverses IP de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Dra. Rosa María Alabrús, de la Universitat Abat Oliba CEU i directora de la Càtedra.
En l'esdeveniment s'analitzaran les diferents etapes de la història econòmica i cultural de l'Amèrica hispana: la conquesta del segle XVI, l'especialització productiva durant el segle XVII i la intensificació d'un model colonial en l'època borbònica a partir del segle XVIII fins a l'emancipació en el segle XIX. En l'exposició s'incideix en una perspectiva d'economia institucional que relaciona els canvis administratius amb el sorgiment de mercats interns; un procés condicionat, al seu torn, per la incidència del continent europeu en la primera globalització mundial. Aquest enfocament permet noves consideracions d'aquesta primera experiència colonial i els efectes a llarg termini.