La Universitat presenta l'encíclica Dilexit nos en una trobada amb experts

Compatibility
Save(0)
Share

La Universitat Abat Oliba CEU ha celebrat la Presentació de l'encíclica Dilexit nos una trobada que ha permès aprofundir en el missatge de la més recent reflexió del Papa Francesc, centrada en l'amor com a resposta als desafiaments contemporanis. En ella, el Pontífex contraposa el poder de la intel·ligència artificial amb l'essència humana, destacant que només l'amor és capaç de donar sentit i orientació a la vida. La trobada va comptar amb la participació de Mons. Bruno Forte, arquebisbe de Chieti-Vasto, membre de la Pontifícia Acadèmia de Teologia i consultor pontifici per al document, qui intervindrà de manera virtual des d'Itàlia. També va participar Norbert Bilbeny, filòsof, escriptor i membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, qui oferirà la seva perspectiva sobre la temàtica.

Fecha: martes, 18 de febrero de 2025 a las 12:30h

La Universitat presenta l'encíclica Dilexit nos en una trobada amb experts 

La Universitat Abat Oliba CEU ha celebrat la Presentació de l'encíclica Dilexit nos una trobada que ha permès aprofundir en el missatge de la més recent reflexió del Papa Francesc, centrada en l'amor com a resposta als desafiaments contemporanis. En ella, el Pontífex contraposa el poder de la intel·ligència artificial amb l'essència humana, destacant que només l'amor és capaç de donar sentit i orientació a la vida.

L'acte va començar amb la conferència de Mons. Bruno Forte, arquebisbe de Chieti-Vasto i consultor pontifici per a l'encíclica, qui va intervenir de manera virtual. En la seva exposició, Forte va oferir una anàlisi detallada del contingut i significat de Dilexit nos, subratllant la seva rellevància en el context actual.

A continuació, el filòsof i escriptor Norbert Bilbeny, membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, va aprofundir en la interpretació de l'encíclica, qualificant-la com "un acte de valentia i lucidesa del Papa Francesc". En la seva intervenció, va destacar la metàfora del cor com el nucli de l'ètica i la justícia, i va advertir sobre els límits de la tecnologia enfront de la humanitat: "La intel·ligència artificial té moltes capacitats, però mai tindrà cordialitat, tendresa, amor… mai cor".

La trobada va ser moderada per Sergi Rodríguez, Vicerector de Relacions Institucionals, qui va presentar als ponents i va dinamitzar la sessió.

La presentació de Dilexit nos en la Universitat es va consolidar com un espai de reflexió sobre la importància de l'amor i l'ètica en un món cada vegada més marcat per l'automatització i la intel·ligència artificial.

Contact details
mmoyaa