La Fundació de l'Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) i la Diputació de València han reconegut el treball i la dedicació de la doctora Pilar March amb el IX Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural, que li va ser entregat ahir per la vesprada en el Centre Cultural la Beneficència. L'acte va comptar amb la presència del president de la Diputació de València, Vicent Mompó; el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce; la diputada de Benestar Social, Imma González; la presidenta de la Fundació de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, Mercedes Hurtado; i el secretari de la Fundació, Francisco Fornés.
La Diputació de València i l'Il·lustre Col·legi de Metges de València convoquen anualment este guardó, dirigit a professionals que han desenvolupat la seua activitat professional fonamentalment en Atenció Primària en municipis de la província de València de menys de 15.000 habitants, durant un període mínim de 10 anys. Esta novena edició s'ha volgut reconéixer la trajectòria de Pilar March com a metgessa rural des de 1978 fins a l'actualitat, ha exercit tant en poblacions xicotetes, sent metge únic en la localitat, com en una població dotada de centre d'atenció primària.
El president provincial, Vicent Mompó, va apuntar que este premi “reconeix, agraïx i celebra la dedicació, la professionalitat i la contribució dels nostres metges rurals; la implicació del Col·legi sempre ha estat i ha d'estar amb els metges que estan en la Fe participant en grans assajos científics i també amb els que estan en el consultori de Benavites o Cortes de Pallás”.
“Des de la Diputació de València creiem en eixe missatge -contínua Mompó- i com a mostra, l'organització d'esta novena edició, una edició que passarà a la història perquè hui este premi l'arreplegarà per primera vegada una dona”.
En este sentit, el president provincial s'ha referit a Pilar March com “una dona valenta, exemplar, que ha dedicat més de 40 anys de la seua vida a garantir que l'atenció mèdica de qualitat arribe a tots els veïns de la província de València, independentment d'on visquen”.
Finalment, ha agraït la seua labor: “Gràcies per fomentar el sentit de seguretat i benestar als nostres pobles, per ser una figura tranquil·litzadora en la vida dels teus pacients, per ser més que una metgessa, moltes vegades amiga i confident i per dignificar la medicina rural, que és pròxima, humana i essencial en els nostres municipis. Només espere que el teu exemple inspire a les futures generacions de metges a seguir els teus passos”.
Per part seua, la diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, ha volgut destacar la col·laboració de la Diputació amb este premi, i ha apuntat que la corporació provincial “és la casa gran de tots els pobles de la província de València, i què millor que siga esta institució la que done suport al reconeixement als metges rurals per tot el treball que han fet i heu realitzat als pobles valencians, ajudant a la seua gent”.
Mª Pilar March Leuba es va llicenciar en Medicina a València en 1978. Durant els primers nou anys de la seua carrera professional Pilar va exercir com a metgessa rural a Albalat de la Ribera, Quart de les Valls, Tous i Toga (Castelló). Ha treballat durant 42 anys com a metgessa en poblacions xicotetes i residix des de fa 36 anys en el mateix municipi on ha exercit la seua professió, a Benifaió, on també va ser metge titular de l'ajuntament.