Nutrició sense Fronteres va néixer d’un grup de persones lligades a la investigació i l’estudi de la nutrició i continua amb forts vincles amb les Universitats i escoles. Actualment està esdevenint un referent per les pràctiques i treballs de final de grau i de màster i també com experiència en voluntariat. En cada cas hem construït un projecte. Ens agrada destacar que no sempre son estudiants de nutrició i dietètica, sinó que paulatinament anem incloent altres estudis i això ens ajuden a créixer en tots els àmbits!
Universitat Ramón Llull - Blanquerna
Nutrició sense Fronteres ha format part de l’activitat d’aprenentatge-servei que es programa a l’últim curs del grau de Nutrició. Després d’una presentació de l’entitat i els seus dos projectes principals, els estudiants han elaborat documents visuals per ajudar a la formació en alimentació per la ciutadania. El centre ens ha enviat els més ben valorats per el professorat per que en puguem fer us.
Escola de Mitjans Audiovisuals Barcelona, EMAV
En la proposta d’aquest centre, de titularitat pública, de fer les practiques laborals per entitats sense ànim de lucre, NsF va enviar el projecte Comparteix el menjar i ens van seleccionar. Durant un mes, un grup de treball de 10 estudiants ens va venir a conèixer i van dissenyar, gravar i editar el documental explicant el projecte. Una feina molt ben feta que ens serveix per poder difondre Comparteix.
Universitat Carlemany
Es el segon curs que tenim estudiants en pràctiques del Bàtxelor en Nutrició Humana i Dietètica. Conjuntament amb ells hem fet tasques de nutrició comunitària i de direcció de projectes. Concretament, elaboració de texts, i de material visual informatiu d’alimentació saludable i sostenible per les entitats en les que distribuïm menjar. Ha sigut una tasca important per el desenvolupament de l’App per informatitzar les dades de recollida d’aliments.
Universidad Europea de Madrid
Fa varis cursos que col·laborem i hem pogut fer estudis específics de tipus d’aliments recollits i elaborar un atles de plats per unificar criteris en la classificació i valoració dels aliments donats. També ha sigut molt útil en la revisió de processos de seguretat alimentaria en la recepció. Per aquest curs 2023-2024 esperem dos estudiants el proper trimestre.
Universitat de Vic. Universitat central de Catalunya
La relació amb aquesta universitat ve de lluny i ens ha permès fer moltes coses. Destaquem el recull d’idees de recursos visuals i disseny de diapositives per fer xerrades a entitats i escoles. Aquest any tenim dues estudiants portugueses que ens ajuden a trobar recursos informatius de Brasil i Portugal, països amb experiència en la tasca contra la inseguretat alimentaria, per enriquir el que elaborem.
Universitat Autònoma de Barcelona
Amb aquesta Universitat hem rebut estudiants de diferents disciplines i projectes, hem col·laborat amb el projecte de final de Grau de tecnologia alimentaria sobre el pa, del Grau en Relacions Internacional que ens va ajudar a redactar el MOU de Gàmbia i aquest curs una alumna de Educació Social vol fer el treball de final amb NsF.
Universitat Oberta de Catalunya
Hem col·laborat diverses vegades en millorar la informació que tenim i així poder extreure conclusions i estadístiques sobre les donacions. Per aquest curs ja tenim assignat un estudiant i treballarà en xerrades pels centres, tant per nens com per adults.
Universidad de las Palmas de Gran Canaria
Participa des de fa molts anys en la implementació de projectes a Gàmbia. Especialment en el CREN de Basse i el de Soma, on es fan estades de professionals de pediatria per enfortir capacitats al personal sanitari local sobre els protocols de l’OMS de cribratge i tractament de la desnutrició materno-infantil, especialment per a comunitats rurals.
Tolouse Business School (TBS) i la Salle / Universitat Ramon Llull
Aquestes son dues Universitats amb graus que poden semblar molt allunyats de Nutrició sense Fronteres, com màrqueting, arquitectura, enginyeries o informàtica. Però tenen com a filosofia d’aprenentatge que els estudiants facin un voluntariat durant el grau. En aquest cas l’ajuda es centra en la furgoneta, en la recollida i donació d’aliments sobre tot en pics de feina, com els congressos i fires.