La proposta artística de Poblenou Urban District per al Festival Cruïlla 2024

Compatibilidad
Ahorrar(0)
Compartir

Del 10 al 13 de juliol els artistes del Poblenou Urban District han estat creant i compartint el seu art amb el públic del Festival Cruïlla 2024. Ha sigut una experiència única d’intercanvi i creativitat en la seva màxima expressió!

En el marc de la programació artística del Festival Cruïlla 2024, Poblenou Urban District ha presentat una selecció de 10 artistes que tenen una llarga trajectòria al Districte Creatiu. Des de l’inici de Poblenou Urban District, l’associació ha contribuït a impulsar i consolidar el teixit creatiu i cultural del territori, tenint un gran impacte en el desenvolupament econòmic, social i cultural del Districte i de la Ciutat.

Aleix Font

El punt de partida d’aquesta obra és una quadrícula, un reflex del món en el qual vivim, en el qual està tot quadriculat i compartimentat. Aquesta es divideix en dues parts segons una teoria del filòsof Gilles Deleuze, en la que parla del Barroc. 

L’artista vol que aquesta obra sigui una reflexió sobre l’originalitat de l’art. L’art no és lineal, sinó que és circular i tot torna al punt on un cop havia estat, l’època actual és barroca amb el que implica en l’àmbit d’història de l’art, de filosofia. La representació d’un món barroc, el recarregament, el plec. 


Aphrodite

Aphrodite sempre fa retrats de dones, per visibilitzar-les en diferents àmbits. En aquest cas, ha volgut recalcar el paper de les dones en la música al llarg de la  història. Ha volgut representar la fusió o la influència que tenen les grans dives de  la història en les d’ara.  És una forma de connectar, de dir que no importa on som ara musicalment que tot  ve de les pioneres en la música. S’ha de continuar respectant i honrant la  influència que te la història de la música en el que escoltem avui en dia.


Asis Percales i Geco

El mural i el còmic participatius dissenyats per Asis Percales i Geco, són el reflex del univers més pur dels dos artistes. Figures cantant, ballant i passant-ho bé en un ambient festiu amb elements del festival, però que també evoquen la ciutat de Barcelona i el barri del Poblenou. Entre els colors i les formes pots reconèixer les figures que cohabiten en un festival de música, una unió de colors, persones i alegria, la finalitat de les quals és la diversió. La diversió viscuda en el festival però també la diversió de poder participar en el mural i destapar la teva creativitat. 


Domini

L’obra es centra en el joc entre les ombres i la llum, és una composició tridimensional que utilitza l’estudi de la direcció de la llum del sol i de les ombres que crea per donar un aspecte de profunditat palpable a l’obra. La tridimensionalitat i els efectes òptics, creant mitjançant figures geomètriques un espai fictici, però visualment real són els pilars de l’obra de Domini.


El Dios de los Tres

El mural és un cant lúdic a gaudir de la música i, a l’hora, una explosió de la iconografia, l’expressió i els colors característics de l’artista. Amb una visió vintage, barrejant la tècnica de la pintura mural clàssica però també utilitzant intel·ligència artificial. És un collage de totes les tècniques, colors, experiències i sensacions que conformen el seu treball.


Francisco de Pájaro – Art Is Trash

El Arte es Basura (Art is Trash) crearà les seves obres al festival utilitzant els residuus obtinguts de la brossa del públic. Crearà aquestes obres efímeres, que es podràn gaudir només durant i a l’espai del festival i que volen ser un reflexe del ambient mediterrani, viu i ple de colors de l’esdeveniment.


| MEDIANERAS |

L’obra forma un cub, té diverses cares que formen una part indispensable l’una de l’altra. Si s’observa des d’un punt de vista concret es forma una caixa i una cara, però totes les parts depenen l’una de l’altra i alhora formen una sola. El concepte recalca la individualitat de l’ésser humà, però alhora la dependència d’aquest en la societat. Som éssers individuals que vivim en societat i un no pot existir sense l’altra. Ser un mateix però alhora formar part indispensable d’una entitat més gran, la societat.


Nathalie Rey

El personatge de Pink Bunny va néixer en la primavera de 2023 i va protagonitzar primer el curtmetratge “Els viatges de Pink Bunny a nacions no tan remotes del món” i després la performance “Caged”, dues accions performatives en les quals l’artista disfressada de conilla es torna contra la seva voluntat un objecte, en un món regit pel consumisme i la espectacularització. L’artista, que treballa principalment en temes de consumisme i ecologia, està molt atenta a desenvolupar processos de producció el més sostenibles possible. Per tant, el corral inicial serà “reciclat” per a la nova instal·lació i complementat amb materials senzills com a fusta i cartó usat.


Paste Up – Rockaxson

El mur de Paste Up (art sobre paper) en col·laboració amb el Festival Cruïlla i l’artista urbà Rockaxson. Rockaxson prepararà Paste Ups, amb la tècnica del stencil multi capes, a més es recol·lectaran treballs d’artistes residents a Barcelona, i alguns artistes internacionals que seran d’un format mitjà, DIN A2 / A3. La idea és fer un mur tipus collage, on la superfície a intervenir s’ompli de cartells artístics, superposant Paste Ups entre si.


Sònia Toneu

L’artista vol expressar mitjançant colors molt intensos i vius l’alegria que s’experimenta quan ets a un festival. Per al públic és una experiència de felicitat, de vida i de diversió. El mural és una expressió visual plena de colors i de vida que vol ser un paral·lel al que sentim estant al Festival Cruïlla.


Volem agrair la confiança del Festival Cruïlla en el projecte del Districte Creatiu, als artistes que van treballar amb alegria durant els dies del Festival i a vosaltres, tot el públic que ens va venir a saludar i s’ha interessat en el projecte de Poblenou Urban District.

Detalles de contacto
pnud