La Diputació de València dona suport a la candidatura de Requena Ciutat Europea del Vi 2025 a través d'una carta a la Xarxa Europea de Ciutats del Vi

Compatibilidad
Ahorrar(0)
Compartir

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha enviat una carta a la Xarxa Europea de Ciutats del Vi (RECEVIN) en la qual manifesta el seu “ferm” suport a la candidatura de Requena Ciutat Europea del Vi 2025. En la missiva subratlla les principals raons que avalen la candidatura: patrimoni arqueològic, vincle profund amb el vi, innovació educativa i tècnica, Denominacions d'Origen, patrimoni museístic, i esdeveniments culturals i promoció internacional.

En primer lloc, argumenta Mompó, “les almàsseres i bodegues de La Solana de las Pilillas, considerats el primer celler d'Europa, estan en la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial de la UNESCO”. En segon lloc, assenyala, “Requena compta amb 814,2 km², 14.898 hectàrees de vinyes (14.792 hectàrees ecològiques), i més de 60 cellers”.

Sobre Innovació, explica en la carta, “l'Estació de Viticultura i Enologia, fundada en 1910, és pionera en investigació vitivinícola, i la seua Escola de Viticultura, dependent de la Diputació de València, ha format a professionals de renom des de 1961”. A més, afig, compta amb la D.O. Utiel-Requena i la D.O. Cava, referents internacionals en la promoció de vins i caves”.

En la mateixa línia, al·lega, “Requena és la casa del Museo del Vino, del Museo de la Fiesta de la Vendimia, d'una col·lecció d'arqueologia del vi i de centenars de coves amb bodegues, i organitza centenars d'esdeveniments relacionats amb el vi, sent els més destacats la Feria Requenense del Vino (FEREVÍN) i la Fiesta de la Vendimia, la més antiga d'Espanya, demostrant així el seu compromís durador amb la viticultura”.

Així mateix, assenyala que "des de la Diputació de València, estem compromesos amb el suport a esta iniciativa que beneficiarà a la nostra província en termes de turisme, desenrotllament econòmic i projecció internacional".

Per tot això, defén el president, “seria just reconéixer el seu llegat històric i la seua contínua contribució a la cultura del vi amb esta designació com a Ciutat Europea del Vi 2025”.

La Diputació, amb l’enoturisme

La Diputació de València col·labora amb diferents iniciatives vinculades a l’enoturisme perquè suposen un suport al sector i un revulsiu econòmic i social per a la comarca i la província.

Entre altres accions, destaca el Festival ‘Tierra Boval Fest’, que es va celebrar al juny i que suposa un punt d’encontre en el qual la terra i la música es convertixen en elements imprescindibles amb un cartell de músics tant nacional com internacional. La inversió de la corporació provincial en esta edició ha sigut de 50.000 euros.

De la mateixa manera, la Diputació de València ha aportat 350.000 euros al Pla de Dinamització i Governança Turística Mancomunitat Interior Terra del Vi desenrotllat durant les anualitats 2020-2023. El pla, conjunt amb la Mancomunitat i Turisme Comunitat Valenciana, i dotat amb un total d'un milió d'euros, ha servit per al desenrotllament i promoció de noves experiències turístiques, accions de senyalització turística i altres iniciatives que han contribuït al posicionament turístic de la comarca, i a la consolidació de la marca turística ‘Terra Boval’, en una aposta clara per l’enoturisme comarcal.

A més, durant els últims exercicis, la Diputació de València ha col·laborat amb les accions de promoció turística i posicionaments turístic de l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena a través de les ajudes de turisme Impulsem Turisme.

Detalles de contacto
48436469X