L’entitat fa una crida a voluntaris i voluntàries per col·laborar en aquesta iniciativa que vol fomentar la cohesió social i l’aprenentatge lingüístic
Òmnium Terres de l’Ebre aposta pel projecte Vincles per tal de multiplicar els espais de conversa i aprenentatge informal del català el curs 2024-2025. Des del seu naixement (abans amb l’Estoneta), Vincles ha demostrat ser una eina essencial per promoure l’aprenentatge i l’ús de la llengua, així com la creació de vincles socials entre catalanoparlants i aprenents de la llengua, ja que aquesta iniciativa vol donar resposta a la creixent necessitat d’aprendre i millorar el català, alhora que contribueix a enfortir la cohesió social i el sentiment de pertinença col·lectiva.
Amb 9 grups actius arreu de les Terres de l’Ebre i la previsió de seguir creixent en els pròxims mesos, Vincles es consolida com un projecte pioner. Ara, amb la vista posada en l’ampliació de l’oferta de grups de conversa. En aquest sentit, l’entitat fa una crida a voluntaris i voluntàries que vulguin sumar-se a la iniciativa i col·laborar com a acompanyants dels grups a Tivissa, Gandesa, Bot, Xerta, l’Ametlla de Mar, l’Aldea o Amposta.
Grups de conversa per aprendre català i crear vincles
El projecte Vincles s’organitza en petits grups on es prioritza l’aprenentatge quotidià de la llengua. Aquests espais estan dissenyats perquè les persones que volen aprendre català puguin practicar-lo de manera informal amb catalanoparlants, superant així la manca de contextos on fer servir la llengua. L’objectiu és que els participants conversin sobre temàtiques d’interès mutu i adquireixin vocabulari i expressions útils per a la seva vida diària.
Els grups es troben de manera setmanal durant el curs, i les sessions són dinamitzades per voluntaris que, sense necessitat d’experiència prèvia, reben formació específica per poder acompanyar els aprenents en aquest procés. Les trobades es duen a terme en entorns flexibles i còmodes per a tothom.
Col·laboració amb el teixit associatiu
Vincles és un projecte d’implicació col·lectiva que compta amb la col·laboració de Biblioteques, Ajuntaments o entitats. A més, rep el suport de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Esplais Catalans, el Voluntariat per la Llengua i el Consorci per la Normalització Lingüística.