La jornada final del Programa Joves, Ciència i Ètica, curs 2024-2025, mostrarà la percepció dels alumnes de 3r d’ESO sobre la IA - Fundacio Recerca

Compatibilidad
Ahorrar(0)
Compartir

Notícies | Sala de premsa

La jornada final del Programa Joves, Ciència i Ètica, curs 2024-2025, mostrarà la percepció dels alumnes de 3r d’ESO sobre la IA

11 desembre 2024 | Notícies, Sala de premsa

El Museu de la Ciència CosmoCaixa acollirà demà la jornada de conclusions del programa “Joves, Ciència i Ètica”, curs 2024-2025, que s’ha dedicat en aquesta novena edició a la intel·ligència artificial (IA). La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), en col·laboració amb el Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, organitza aquesta iniciativa, en què han participat 328 alumnes de 3r d’ESO i 26 professor de 5 instituts catalans, i que vol estimular la capacitat crítica dels alumnes i implicar-los en els debats ètics que avui plantegen els temes d’actualitat vinculats a la recerca i les seves implicacions socials.

Alumnes dels 5 centres de Barcelona participants enguany (IES Oriol Martorell, Institut Miquel Tarradell, Institut Pau Claris, Institut Caterina Albert i Institut Jaume Balmes), organitzats en grups mixtos de treball formats per 10 estudiants (2 representants de cadascun dels instituts), hi exposaran les seves conclusions i les debatran entre si. La dinàmica serà conduïda per experts científics de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IIIA-CSIC), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), amb el suport d’experts en conducció de debats.

Fruit d’aquest treball de debat, sorgirà un document comú de conclusions, que seran llegides durant l’acte. “Joves, Ciència i Ètica” facilita que els alumnes desenvolupin la seva capacitat de debat i que, alhora, contrastin i coneguin els aspectes ètics que comporta la recerca científica, establint les seves pròpies conclusions, amb el suport de científics especialitzats en cada temàtica i d’experts en ètica. En aquesta edició, la IA s’ha estudiat, des del punt de vista ètic, mitjançant quatre grans subtemes: “Principis ètics per a la IA”, “IA amb valors morals”, “Eines IA generatives i aprenentatge” i “IA i biaixos en els models de llenguatge”.

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Responsable de premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat

Detalles de contacto
Montse Miras