Construir empreses més humanes i compromeses contra la violència de gènere és una responsabilitat i un objectiu realista

Compatibilidad
Ahorrar(0)
Compartir

El dimecres 11 de desembre celebrem la jornada Construint empreses lliures de violència de gènere, una inspiradora sessió organitzada en col·laboració amb i la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE).

En format workshop reunim professionals compromesos amb la igualtat per a abordar com avançar en l’eradicació de la violència de gènere en les organitzacions i construir entorns segurs, respectuosos i equitatius.

Va obrir la sessió Pere Ribes, Vicepresident de Aedipe Catalunya, que va reafirmar la voluntat de l’associació de canalitzar i participar d’iniciatives al costat d’altres organitzacions orientades a construir entorns laborals on la diversitat i la igualtat siguin valors reals. Va destacar que la sostenibilitat en les organitzacions, que inclou, també, treballar per la igualtat de gènere, és un factor decisiu en els entorns empresarials i marcarà el seu futur.

Iniciatives com aquesta jornada, va afegir, reforcen la nostra col·laboració amb altres organitzacions, en aquest cas FEDEPE i permeten abordar un problema social que ens preocupa a tots i totes com és la violència de gènere.

Ana Bujaldón, Presidenta de FEDEPE, va subratllar que Projecte 0, marc del qual emana la iniciativa de realitzar aquesta jornada, neix de la voluntat de ser part del canvi davant aquest “problema social i estructural”, assegurant que des del món empresarial i laboral es pot contribuir a eradicar la violència de gènere que, des de 2003 s’ha cobrat ja la vida de 1.228 dones. Va recordar, a més, que “6 de cada 10 dones majors de 16 anys a Espanya ha sofert en la seva vida algun episodi de violència sexual”.

L’entrenadora de talent Maribel Martínez de Murguía, campiona olímpica a Barcelona 92, va ser la facilitadora dels grups de treball aplicant la innovadora metodologia de la Indagació apreciativa.

En la sessió, amb una contínua participació dels assistents, tant individual, per parelles o en equip, i a través d’innovadores dinàmiques basades en la indagació apreciativa, es van dissenyar propostes d’acció contra la violència cap a les dones en els seus entorns pròxims, aplicant, a més, una mirada positiva i constructiva. Valentia, llibertat, respecte, diversitat, orgull o compromís van ser algunes de les paraules que van protagonitzar el matí de reflexió i intercanvi, al costat de les 4 D: Descobrir, Somiar (Dream) Disseny i Destí.

Entre les conclusions, van destacar: influir perquè les empreses siguin més humanes a través de petites accions on es pugui tenir capacitat de transformació; trencar estereotips en tots els àmbits: llar, ensenyament, laboral; exercir tolerància 0 davant qualsevol acte de violència de gènere, així com visibilitzar bones pràctiques en la lluita contra la violència de gènere, perquè serveixin com a referent i motivació.

De la mateixa manera, una altra de les línies de treball proposada de manera col·lectiva va ser construir moviments des de les famílies en els entorns escolars i domèstics perquè el missatge d’igualtat arribi a nens i nenes des d’edats molt primerenques.

Detalles de contacto
Ivan Belloso