Cloenda de la segona edició del postgrau LGBTI de la UdL
Fins ara s'han graduat 53 persones
Descarregar pdfEl postgrau de Polítiques LGBTI a la Gestió Pública, que imparteix de forma pionera la Universitat de Lleida (UdL), clourà aquest dimarts la seua segona edició. Serà amb una conferència oberta a tota la ciutadania de la professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Meri Torras Francès. Viure en relació: vincles i vinculacions feministes és el títol de la xerrada de Torras, que també és coordinadora el grau d'Estudis Socioculturals de Gènere de la UAB. En els dos cursos en què la UdL ha impartit aquest títol propi s'hi han graduat 53 persones: 26 en la primera promoció i 27, en la segona.
El postgrau es duu a terme amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Compta amb un ajut de la Diputació de Lleida. "Pel tal de fer seguiment dels continguts impartits es passa un qüestionari a l'alumnat per recollir les seues valoracions i fins ara l’avaluació obtinguda és força positiva", destaca una de les coordinadores i vicerectora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la UdL, Núria Camps.
"La direcció i coordinació acadèmica-tècnica del Postgrau elaboraran un informe detallat un cop s'hagin presentat i avaluat tots els Treballs Finals de Postgrau, com es va fer en la primera edició, en el qual es va evidenciar l'èxit d'aquesta formació capacitadora", afegeix Camps.
Adreçat principalment al personal tècnic de les administracions catalanes (àmbit local, comarcal, provincial i autonòmic) relacionat amb l'atenció a les persones, siguin o no LGBTI+, el postgrau consta de 35 crèdits distribuïts en cinc mòduls: marc conceptual, històric i cultural; drets humans i garanties de drets; gestió pública, aplicació i avaluació de les polítiques LGTBI+; formació especialitzada interseccional, nou model de ciutadania; i tècniques d'investigació i treball final.