El MuVIM culmina la XVI edició de cinema intergeneracional amb una pel·lícula d'animació japonesa

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

El MuVIM, Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat, realitzarà, este dilluns 17 de juny, una sessió especial amb la projecció d'un dels films més rellevants del cinema d'animació japonés. Ho fa en el marc de la XVI edició del cicle de cinema i debat, ‘El MuVIM i les persones majors. En quin món vivim, quin món volem?’. Una edició que va començar l'11 de desembre i en la qual s'han projectat pel·lícules com a Ex Machina’, ‘Sorry we missed you’, ‘Gattaca’, ‘Her’ i ‘Lars y una chica de verdad’.

Amb estes projeccions s'han abordat els reptes que les persones tenen enfront del desenvolupament tecnològic i les seues conseqüències. En els debats s'han analitzat qüestions com la intel·ligència artificial, els conflictes o les diferents percepcions de la soledat, entre altres qüestions. Les sessions s'han desenvolupat pràcticament amb l'aforament quasi complet, comptant amb una mitjana de 130 persones per sessió. En esta sessió especial, el museu planteja un joc al públic, que podrà endevinar quina pel·lícula podrà vore dilluns que ve gràcies a les pistes que anirà revelant a través de les seues xarxes socials durant tot el cap de setmana. La projecció serà a la Sala d'Actes del MuVIM, que obrirà les seues portes des de les 16:30 hores. L'entrada, com sempre, és gratuïta i l'aforament limitat.

‘El MuVIM i les persones majors’ sorgix del treball conjunt de diferents entitats culturals i socials de la ciutat de València “amb l'objectiu comú d'acostar la cultura a la ciutadania, amb independència de l'edat”, ha destacat el diputat de Cultura, Paco Teruel.

Per part seua, el director del MuVIM, Rafa Company, ha subratllat que el projecte es va posar en marxa en 2007 “amb un enfocament participatiu i d'inclusió per a eliminar els estereotips negatius que han patit històricament les persones majors”. Igualment, ha explicat, “el cinema ha sigut l'excusa perfecta per a generar nexes de convivència entre diferents generacions, al mateix temps que es treballa en valors, es compartixen experiències, reflexions, interessos i inquietuds i s'aposta de manera activa per un compromís social i cultural”.

“El temps ens ha donat la raó. El que anava a ser un salt al buit s'ha convertit en un projecte de continuïtat, consolidat després de 16 anys de treball ininterromput”, ha remarcat Company, qui ha recordat que el MuVIM “va ser el primer museu de València a programar cicles culturals de continuïtat específics per a persones majors amb projecció d'aportar i exportar cultura i dels quals han disfrutat milers de persones en estos anys”.

El cicle és possible gràcies a la vinculació d'institucions i organitzacions socials com la Federació Valenciana d'Aules de la 3a Edat (FEVATED), Amics de la Nau Gran, Ajuntament de València, Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València.

Recapiti
48436469X