La Diputació de València celebra el seu ‘Orgull de Dipu’ amb un programa cultural molt divers

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

La Diputació de València ha preparat un programa d'activitats culturals per a celebrar la setmana de l'Orgull LGTBI. Del 25 al 28 de juny, amb el lema ‘Orgull de Dipu’, la corporació provincial enarborarà la bandera de l’arc de Sant Martí per a reivindicar la igualtat i la diversitat sexual. Ho farà amb cinema, exposicions i debats en el MuVIM, i un musical en el Teatre Principal. Tota la programació és gratuïta i es pot sol·licitar l'entrada en els respectius webs.

La setmana reivindicativa conclourà amb la lectura del manifest, aprovat pel ple de la Diputació, el dia 28 a les 12.00 hores en la plaça de Manises. Serà a càrrec de la vicepresidenta primera i responsable d'Igualtat, Natàlia Enguix, acompanyada pels responsables provincials que vulguen participar. Enguix destaca que “cal consolidar els drets de les persones LGTBI dia rere dia perquè encara hi ha moltes veus que els qüestionen”. Per això, lamenta, “és un dret que no està assegurat del tot i que es pot acabar perdent si no ho protegim”. “No seria la primera vegada que això passa”, ha advertit la vicepresidenta.

‘Tots els colors de l’Arc de Sant Martí’

La programació especial del MuVIM, amb el lema ‘Tots els colors de l’Arc de Sant Martí’, inclou cinema, exposicions i debats. Este dimarts, 25 de juny, a les 19.00h, s'inaugurarà l'exposició ‘Tots els colors de l’Arc de Sant Martí’, de l'artista argentí Martín Paoletti, en l'aparador del museu. A les 19.30 hores es debatrà sobre l'homosexualitat en la història de la literatura, en la taula redona ‘Els llibres de l’Arc de Sant Martí’. Esta primera jornada acabarà amb la projecció de la pel·lícula ‘Bros, més que amics’ a les 20.00 hores.

El dimecres, 26 de juny, a les 19.00 hores, es projectarà la cinta ‘Retrato de una mujer en llamas’ i el dijous 27 de juny, a la mateixa hora, la pel·lícula ‘Te estoy amando locamente’. Finalment, el dijous a les 21.00 h s'inaugurarà l'exposició ‘Adrián Álva’. El dibuixant de Tenerife, ferm creient que les imatges han de parlar per si soles, representa la figura humana generalment contraposada amb altres formes de la naturalesa. Ha exposat prèviament en ciutats com París, Copenhaguen, Sant Diego i Madrid, entre altres.

‘Bruno, el musical que lo cambió todo’

El Teatre Principal acull ‘Bruno, el musical que lo cambió todo’el dimecres 26 de juny a les 19.00 hores. L'obra de la companyia valenciana Sala Off ha estat nominada a millor Espectacle musical en la 27a edició dels premis Max.

El protagonista del musical és Bruno, un alumne exemplar, que viu en la llar perfecta, on els seus pares són un clar exemple de respecte i amor; estudia en el millor institut de la ciutat, que celebra en gran els seus 100 anys. Mai s'ha ficat en embolics, és l'orgull dels seus pares i professors; però Bruno viu una altra realitat. S'amaga, fuig i es tanca en el seu món: el bany de l'institut. Eixe és l'únic lloc on se sent segur i protegit d'un grup de persones que fan dels seus dies una cosa horrible.

Recapiti
33450976Y