La Diputació de València aposta per la Intel·ligència Artificial per a agilitzar la gestió i millorar els servicis

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

La Diputació de València té clar els potencials beneficis que comporta l'ús de la Intel·ligència Artificial en les administracions, la implantació de la qual té l'objectiu final de millorar el servici als ciutadans i aconseguir major agilitat en la gestió administrativa simplificant la burocràcia. El diputat d'Administració Electrònica de la corporació provincial, Juan Ramón Adsuara, ha participat este dijous en la I Jornada sobre Intel·ligència Artificial organitzada pel Grup Plaza, on ha desgranat l'impacte positiu que pot tindre esta tecnologia en una administració com la Diputació de València.

Al llarg de la seua intervenció, Adsuara ha destacat que “la intel·ligència artificial en els procediments de l'administració pública ens pot facilitar molt la gestió i ajudar en la presa de decisions més eficients i eficaces”, i ha confirmat que “en la Diputació estem treballant en diverses àrees amb intel·ligència artificial i la incorporarem a procediments burocràtics per a agilitzar processos i ser més eficients”.

En efecte, l'àrea de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació de la Diputació de València, dirigida per Juan Ramón Adsuara, està liderant la integració de la intel·ligència artificial en la institució provincial per a millorar processos, simplificar tràmits i oferir una millor atenció a la ciutadania. Per a això, el personal tècnic de l'àrea d'Informàtica està analitzant els punts clau susceptibles de ser millorats amb solucions a mesura. Gràcies a això, els tècnics de la casa comptaran amb eines que faciliten el seu treball.

La implantació de la intel·ligència artificial en la gestió electrònica de la Diputació de València va precedida per una anàlisi de necessitats que s'ha iniciat en la pròpia àrea d'Informàtica però que s'estendrà a la resta de la institució provincial. De fet, s'han seleccionat dos iniciatives en l'àmbit de la gestió tributària que realitza la Diputació per a realitzar l'anàlisi d'estes, i així pròximament tindre implementada la prova de concepte i poder avaluar com continuar en altres processos administratius.

També en l'àmbit de les ciutats intel·ligents s'està utilitzant Intel·ligència Artificial per a analitzar dades massives i així millorar la gestió dels municipis, proporcionant un suport sòlid per a la presa de decisions basat en dades concretes. Esta tecnologia permetrà anticipar necessitats, optimitzar recursos i oferir servicis més eficients als ciutadans.

Finalment, Juan Ramón Adsuara ha volgut posar l'accent en la importància que “les administracions treballen conjuntament amb les empreses privades. És fonamental la col·laboració públic-privada en este àmbit, com en molts altres”.

Recapiti
71285434Q