La Diputació subvenciona el pòdcast multimèdia de memòria democràtica ‘#ElMur: Memòria i exili’

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

El pòdcast multimèdia sobre memòria democràtica ‘#ElMur: Memòria i exili’, un projecte d’Acicom, Associació Ciutadania i Comunicació, compta amb la col·laboració de la Diputació de València, que ha destinat un total de 18.600 euros a esta iniciativa.

Així, la delegació de Memòria Democràtica que dirigix Natàlia Enguix impulsa este projecte amb finalitat educativa, compost per una sèrie de capítols de pòdcast de ràdio mutimedia de 25 minuts que tracten històries basades en l'exili, donant protagonisme a aquells que van marxar i que van patir el desarrelament, la pèrdua d'identitat i la tristesa de deixar arrere la seua cultura. Així, amb format reportatge i donant especial importància a la realització sonora, la producció ‘#ElMur: Memòria i exili’ arreplega els testimonis dels familiars de les víctimes, i també d'historiadors, investigadors i arqueòlegs. En este sentit, la vicepresidenta Enguix ha destacat la “gran importància de la labor divulgativa i la difusió dels coneixements, del record, especialment entre els més joves”.

‘#ElMur: Memòria i exili’

Esta iniciativa, la qual compta com a director amb Carlos López Olano, vicedegà de Comunicació i Innovació en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, forma part d'una sèrie de produccions que donen forma a un projecte de recuperació de la memòria democràtica i que s'han dividit en diverses temporades que s'han emés en Plaza Radio i À Punt Mèdia: Temporada 1, 2019-2020: ‘#ElMur de la memòria’ temporada 2, 2020-2021: ‘#ElMur. Els noms de la memòria’, va rebre al juny de 2021 el premi Ràdio Associació a la Innovació en la 21 edició d'estos guardons; i la temporada 3, 2021-2022: ‘#ElMur. Els llocs de la memòria’, la qual va ser nominada als Ondas i premiada per la Asociación Cre@tei en la II edició del Certamen Audiovisual Iberoamericà de divulgació científica i cultural. Així mateix, després d'estes tres temporades, es va dur a terme una adaptació dels continguts a format exposició. ‘#ElMur. Una història de la nostra memòria democràtica’ (2022-2023) comissariada per Carlos López Olano i Eduardo Torres, va comptar amb la col·laboració de l'àrea de Memòria Democràtica de la Diputació de València, À Punt Mèdia i CAMDE-PV, i es va poder visitar al Palau dels Valeriola de la Fundación Chirivella Soriano de València.

‘#ElMur. Memòria i exili’

‘#ElMur. Memòria i exili’, compost per sis capítols, naix amb el propòsit d'acostar al públic més jove la memòria democràtica. I per a això, més enllà dels episodis estrictament sonors, el programa compta també una sèrie de reportatges multimèdia que prenen el pòdcast com a referència i que aporten un extra d'informació. Així, mitjançant una combinació de recursos audiovisuals i multimèdia es pretén aconseguir una experiència que permeta l’aproximació periodística des d'una diversitat d'angles, substituint l'experiència lineal tradicional que pot donar un documental a l'ús per una aposta multiplataforma.

Tant la gravació de les entrevistes com la fase de guió i edició dels pòdcast i materials multimèdia es realitzarà durant este any, en vistes a la previsió de la seua emissió en la temporada 24/25 dins de l'oferta de programació de l'emissora pública autonòmica À Punt Mèdia, tal com s'ha fet en les temporades anteriors. Les temporades anteriors del pòdcast multimèdia es poden consultar en https://www.apuntmedia.es/programes/el-mur/.

Recapiti
33563825V