- La patronal posa en marxa la 4a edició del Programa Singulars Activa el teu futur! Més del 70% dels/les joves participants en les darreres edicions van ser contractats/des
- És un programa integral, on les persones participants reben una formació professionalitzadora, orientació laboral i acompanyament durant un any, accés a ofertes de treball i suport a la inserció
- AEBALL està realitzant la selecció dels/les joves entre 16 i 29 anys que es trobin en situació de desocupació i/o que vulguin reorientar el seu perfil professional a un altre sector
AEBALL, amb la col·laboració de Levelinstrukta, Fundació Gremibaix i el Centre Cultural i Esportiu Xaloc, amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), posarà en marxa aquest 2025 una nova edició del Programa Singulars Activa el teu futur!, adreçat a joves menors de 30 anys per afavorir la seva inserció laboral i la seva millora competencial, amb orientació laboral, formació professionalitzadora i acompanyament a la inserció.
Els/les joves que hi participin rebran formació professionalitzadora. El projecte compta amb tres itineraris formatius: de Magatzem, d’Electricitat i de Mecanitzat (torn, fresadora,…). A més, durant tot el programa rebran orientació laboral per millorar la seva ocupabilitat. I, quan finalitzi la formació, gaudiran d’un acompanyament intensiu en la recerca de feina i se’ls donarà accés a ofertes de treball i entrevistes laborals amb empreses del territori interessades en la contractació d’aquests perfils.
Actualment, la patronal està realitzant la selecció dels participants. Es busquen a 45 joves del territori amb disponibilitat per realitzar la formació, l’orientació laboral i les activitats del programa, amb una actitud i interès per formar-se i treballar. El programa està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys en situació de desocupació, amb o sense experiència laboral, o que vulguin reorientar el seu perfil professional a un altre sector. També hi ha un 10% de places per a joves en actiu que vulguin una millora d’ocupació.
El projecte dona resposta a les necessitats detectades al mercat laboral del territori, com a resultat d’un estudi previ realitzat per la patronal a les empreses, i per això s’ofereixen tres itineraris amb formacions diferents: de Magatzem, d’Electricitat i de Mecanització. Cada itinerari compta amb 15 places.
La formació de Gestor/a de Magatzem és un itinerari específic de 361 hores i inclou l’obtenció del carnet de carretons elevadors, imprescindible per treballar com a Mosso/a. La formació es durà a terme a Levelinstrukta a Sant Joan Despí.
La formació d’Auxiliar d’Electricitat és un CP de 385 hores que inclou 80 hores de pràctiques en empreses del sector. Es durà a terme a GremiBaix Fundació a Cornellà de Llobregat.
La formació de Mecanització Industrial és un Certificat de Professionalitat de 630 hores que inclou 80 hores de pràctiques en empreses del sector. La formació es realitzarà al Centre Cultural i Esportiu Xaloc a L’Hospitalet de Llobregat.
Més del 70% dels/les joves participants en les darreres edicions van ser contractats per empreses del territori, fruit de la tasca d’acompanyament i orientació durant tot el programa. A més, també va haver-hi joves que van retornar al sistema educatiu reglat, i se’ls van acompanyar en el procés de preinscripció i matriculació de la formació seleccionada, principalment Cicles Formatius de Grau Mig i Superior.
AEBALL realitza novament aquest projecte conjuntament amb Fundació Gremibaix, Levelintruska i Centre Cultural i Esportiu Xaloc, cadascú centre de referència de la formació professionalitzadora que rebran els/les joves. La col·laboració d’aquestes tres entitats, aportant els seus know-how particulars, complementa i dona valor afegit al projecte, juntament amb l’atenció i l’ajuda que rebran els participants. A més, AEBALL porta anys desenvolupant programes d’ocupació, formació i emprenedoria que han tingut com a finalitat ajudar i orientar a diferents col·lectius que es trobaven en situació d’atur, millorant la seva ocupabilitat i facilitant les eines necessàries per poder tornar al mercat laboral. Tot això motiva a pensar que un projecte col·laboratiu com aquest pot generar impuls i possibilitats per aconseguir accedir al mercat laboral i millorar la situació personal i familiar dels/les joves participants.
Aquest projecte està promogut i impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).