Es tanquen els actes de celebració del 70è aniversari del Museu amb la inauguració d’un punt de venda dedicat a la neoartesania en pell
El Museu de la Pell d’Igualada ha tancat els actes de celebració del seu 70è aniversari amb un èxit rotund. Diumenge, 1 de desembre, un miler de persones han participat en les activitats organitzades per commemorar aquesta fita.
Els assistents han gaudit d’una jornada plena d’activitats, que ha inclòs tallers familiars on els més menuts han pogut fer amb pell la seva decoració nadalenca. Amb el taller de Nadal amb pell, les famílies han pogut decorar el seu arbre de Nadal entre tres models de peces dissenyades per artesanes de la pell: l’arbre de Nadal de Sandra Quílez de Nquart Leather, els tres reis d’orient d’Eva Garcia d’Evegé Leather i l’estrella d’orient de Mar Ribaudí. Les pells utilitzades en el taller han estat cedides per Leather Cluster Barcelona.
L’esdeveniment ha anat acompanyat d’una gran festa al pati del museu, on els gegants Tonet i Conxita, acompanyats dels gegantons Pia i Tomeu i del Traginer Rufus, han bufat les espelmes del pastís d’aniversari al ritme dels Grallers d’Igualada.
Un dels moments més esperats ha estat la inauguració de la nova botiga del Museu, situada al vestíbul de l’edifici de Cal Boyer, un espai dissenyat per l’estudi igualadí Evvo Retail. Aquest punt de venda està dedicat a la neoartesania i exposa productes d’artesans locals i marques com Evegé Leather, Leather Hug Belts, Nona BCN, Nquart Leather, Nubuck Cuir Leather Bags i del Museu Molí Paperer de Capellades. La voluntat del museu és donar visibilitat als dissenys i creacions d’artesania en pell, fomentant el sector i incorporant noves marques progressivament. Gràcies a la intervenció de Piquéstudio, que ha guarnit la botiga com si d’un gran regal es tractés, els artesans i artesanes, les autoritats i la direcció del museu han protagonitzat la descoberta.
Un objectiu, el de donar visibilitat a dissenyadors, artesans i marques de moda en pell, que Leather Cluster Barcelona comparteix plenament i que està implementant en diferents projectes com el de la Pell del Rec, un espai a l’Adoberia Bella durant el REC.0, on associats al clúster han pogut exposar i vendre els seus articles en el festival de moda més important de Catalunya.
Per acabar d’adobar aquest nou projecte, la botiga compta amb un espai expositiu anomenat “La Llançadora”, en homenatge a l’eina clau dels telers i a la història de l’edifici del Museu, que havia estat una fàbrica tèxtil del segle XIX. Aquest espai permet mostrar peces de pell que destaquen per la seva tècnica, exclusivitat o ús i pretén consolidar-se com una plataforma de difusió cultural i creativa. La bossa Consuelo Bag, creada per la dissenyadora igualadina Mar Ribaudí, ha estat la peça seleccionada pel primer llançament.
Amb aquestes iniciatives, el Museu de la Pell d’Igualada reafirma el seu compromís amb la tradició i la innovació, tot promovent l’artesania local i consolidant-se com un referent cultural a la ciutat.
Durant tots aquests 70 anys, hi ha hagut una estreta col·laboració del Museu amb el sector de la pell, primer amb el Gremi de Blanquers d’Igualada i més tard, amb Leather Cluster Barcelona.
En aquest sentit, el Museu de la Pell d’Igualada i Leather Cluster Barcelona han intensificat la seva cooperació en clau clúster amb activitats diverses. El museu, com a soci de referència del clúster en cultura i història, és un important ambaixador i un actor clau per aportar informació i generar un corrent d’opinió positiu sobre el sector de la pell a la ciutadania.
Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català en el marc de les polítiques del Valor Compartit. El clúster és una entitat acreditada dins el programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.