L’IDIBELL organitza la II Assemblea de la XarSMART – IDIBELL

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

El passat 10 de desembre, i organitzada per l’IDIBELL com a entitat promotora, va tenir lloc la II Assemblea de la XarSMART, una iniciativa de l’ecosistema català de ciències de la vida i de la salut que persegueix capacitar el territori incrementant la transferència al mercat de projectes d’alt nivell.

L’esdeveniment, celebrat al Centre Cultural Bellvitge, va començar amb una benvinguda institucional a càrrec de Miguel Ángel Souto, director de la XarSMART i de l’àrea d’Innovació i Desenvolupament de Negoci de l’IDIBELL. Seguidament, Pablo Estañol, Laia Traveset i Gisela Gallego, membres d’aquest departament de l’IDIBELL, van presentar les eines que ofereix la XarSMART: el Kit d’Autodiagnòstic, un qüestionari dirigit als investigadors per avaluar l’estat del seu projecte i proporcionar una sèrie de recomanacions i observacions específiques; GRANTZILLA, una plataforma de cerca de subvencions mitjançant intel·ligència artificial; i SMARTropolis, la ciutat del coneixement en innovació biosanitària on s’impartiran cursos i ponències.

A continuació, es va dur a terme l’Industry Board on Live, amb la participació d’Antonio Parente, Marta Palicio i Xavier Ventura sota la moderació de Gisela Gallego. La sessió va incloure la presentació de tres projectes que van ser avaluats en directe: e-DietBase, a càrrec de la Dra. Nancy Babio; Wireless Remote Control of Pain, presentat pel Dr. Francisco Ciruela; i AIMS-OD, exposat per la Dra. Natalia Estrada. Les apreciacions aportades per l’Industry Board es van centrar en dos aspectes: el pacient/usuari i el mercat. Respecte el pacient/usuari, es va instar als investigadors a definir qui serà l’usuari de les solucions, per tal d’incorporar les seves necessitats en el producte final. També, a tenir en compte la seva experiència en l’ús dels productes generats. Pel que fa al mercat, el debat va ser ampli. Les dues principals aportacions van ser la de definir qui pagarà el producte, i assegurar que la solució presenta una proposta de valor diferencial respecte les ja disponibles al mercat.

Posteriorment, Anna Sánchez va parlar sobre la internacionalització de la mà d’Eatris, i Domènec Huguet va oferir una ponència sobre com transformar una idea en negoci en entorns competitius. La jornada va incloure també la sessió interactiva “Quant saps d’innovació?” i va finalitzar amb el tancament per part del Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL.

Liderada per l’IDIBELL amb el suport financer de l’AGAUR, XarSMART compta amb un equip d’assessors contrastats i un industry board. El seu objectiu és exercir el paper de xarxa de valorització i transferència, i treballar amb la finalitat d’incrementar el valor de mercat dels projectes de Medicina Personalitzada de Precisió (MPP), salut digital i ciència de dades biomèdiques dels seus membres.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. 

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC). 

Recapiti
comunicacio