BEFuture, una iniciativa cofinançada pel Programa del Mercat Únic de la UE (SMP), dedicada a modelar el futur del sector dels esdeveniments de negoci a Europa, ha llançat una convocatòria de 2,4 milions d’euros per a projectes innovadors liderats per PIMEs dins del seu Programa d’Aceleració. Aquest programa de finançament dóna suport a projectes que contribueixen a l’objectiu clau de BEFuture de conduir el sector cap a una major sostenibilitat, resiliència i inclusivitat.
Sobre la convocatòria de projectes
El Programa d’Aceleració BEFuture proporciona fins a 30.000 € de finançament per projecte seleccionat, juntament amb suport tècnic i accés a una xarxa internacional. Sota aquesta convocatòria, que disposa d’un pressupost total de 2,4 milions d’euros, BEFuture seleccionarà almenys 80 projectes liderats per PIMEs de Bèlgica (Flandes), França, Alemanya, Itàlia, Espanya (Catalunya) i els Països Baixos.
La convocatòria està oberta des del 5 de desembre de 2024 fins al 5 de febrer de 2025 (17:00 CET).
“Necessitem que les PIME i altres organitzacions proposin idees noves que puguin impulsar el sector d’esdeveniments empresarials. El desenvolupament i l’escalabilitat de productes, processos, serveis i models de negoci innovadors són clau per fer el sector més sostenible, més inclusiu i més resilient”, comenta Sònia Serracarbassa, Directora del Catalunya Convention Bureau de l’Agència Catalana de Turisme, que coordina el projecte BEFuture. “Estem desitjosos d’invertir en innovació d’avantguarda i de col·laborar amb organitzacions que estiguin preparades per generar un impacte durador.”
“Busquem innovacions i solucions que puguin ajudar a abordar alguns dels reptes més urgents del sector MICE, com el canvi climàtic, les habilitats i la inclusió, millors experiències i un major impacte”, destaca Marta Rojas, Cofundadora i Sòcia de B.Link i Gerent del Programa d’Aceleració BEFuture. “El programa també busca fomentar sinergies amb altres àmbits que impacten els esdeveniments empresarials, com els sectors digital, energètic, de mobilitat i tecnològic.”
Categories d’innovació
El Programa d’Aceleració dóna suport a projectes en quatre categories d’innovació:
- Radical: Crear nous mercats o transformar els existents.
- Disruptiva: Utilitzar tecnologies d’avantguarda per trencar els límits.
- Substancial: Millorar significativament una oferta existent.
- Incremental: Oferir millores que augmentin l’eficiència, la productivitat i la competitivitat.
Convocatòria per a mentors
A més del suport financer disponible, el programa ofereix acompanyament expert pràctic i formació als sol·licitants seleccionats. Una convocatòria separada per a mentors es va llançar al mes d’octubre per crear una borsa d’experts i consultors que puguin acompanyar les PIME des dels primers passos fins a la finalització dels seus projectes. Els costos de les sessions de mentoratge estan finançats a través del suport financer rebut dins del Programa d’Aceleració.
Més informació
Per presentar el teu projecte dins del Programa d’Aceleració BEFuture, visita el portal d’aplicacions.
Consulta les pàgines web per obtenir més detalls sobre la convocatòria de mentors i sobre el Programa d’Aceleració en general.
Sobre BEFuture
BEFuture és un projecte de tres anys cofinançat per la Comissió Europea sota el Programa del Mercat Únic, amb l’objectiu de transformar el sector d’esdeveniments empresarials i preparar-lo per al futur, aprofitant el poder de la digitalització i fomentant la innovació contínua. El nostre objectiu és crear un nou model de negoci que reforci la sostenibilitat, la digitalització i la resiliència del sector. Treballant conjuntament amb tot l’ecosistema d’esdeveniments empresarials, volem generar un impacte positiu i durador.
BEFuture es duu a terme mitjançant una associació de 8 socis de 6 països: l’Agència Catalana de Turisme / Catalunya Convention Bureau (Espanya), Tipik Communication Agency (Bèlgica), Visit Flanders (Bèlgica), Linkeus (França), Verband der Veranstaltungsorganisatoren (Alemanya), NHL Stender/European Tourism Futures Institute (Països Baixos), UNIMIB – Milano University (Itàlia) i B.Link Barcelona Strategic Projects (Espanya).