La Diputació de València subvenciona la restauració del campanar i l'Església de Sant Miquel de Massalavés

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

La Diputació de València ha concedit una subvenció directa de 70.000 euros a l'Arquebisbat per a restaurar el campanar i l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel i Santa Maria Magdalena de Massalavés. L'ajuda s'emmarca en el programa de recuperació de patrimoni eclesiàstic de l'àrea de Cooperació Municipal que dirigix la vicepresidenta Natàlia Enguix, que té previst invertir més de mig milió d'euros anuals en estes actuacions en monuments de gran valor arquitectònic i cultural.

Enguix explica que esta línia de subvencions “es gestiona directament a través de l'Arquebisbat de València, ja que els edificis són de titularitat eclesiàstica i les reparacions no les pot realitzar qualsevol entitat ni aplicar-se per concurrència competitiva”. La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació Municipal afig que l'objectiu de les inversions és “protegir monuments de gran valor històric i cultural, des del punt de vista arquitectònic però també com a espais d'encontre social en els nostres municipis i comarques”.

El temple de Sant Miquel de Massalavés va començar a construir-se en el segle XII sobre l'antiga mesquita, i després de diverses restauracions presenta una important deterioració en elements estructurals, principalment a la torre-campanar i la coberta. “La restauració de monuments històrics té un impacte positiu no sols en termes de conservació patrimonial, també en la revaloració de l'entorn urbà i rural”, assenyala la responsable provincial.

Estructura, desperfectes i humitats

Els treballs subvencionats a l'església del gòtic tardà inclouen el reforç estructural de la torre-campanar, amb la reparació de desperfectes i la millora de l'estabilitat mitjançant un anellat amb perfils metàl·lics. A més, se solucionaran les humitats en murs i cobertes i es renovarà la canalització i el sistema de drenatge, tant en el perímetre de l'església com en les cobertes. Quant a la coberta principal, es repararan les teules danyades i s'actuarà en el sistema de baixants per a evitar filtracions. Aprofitant la instal·lació dels andamis, es completarà la intervenció amb treballs de pintura i conservació.

En resum, l'objectiu del finançament provincial és garantir la seguretat estructural, conservar un edifici amb huit segles d'història i preservar les condicions adequades per al culte religiós en un temple considerat església de Roma, evitant així una major deterioració. En este sentit, la vicepresidenta Enguix apunta que l'església de Massalavés “no sols té un funció religiosa, sinó que actua com a espai de trobada per a la comunitat, amb la celebració d'esdeveniments socials, religiosos i culturals”.

L'actuació que l'Arquebisbat durà a terme a l'Església de Massalavés, municipi de la Ribera Alta amb una població d'una mica més de 1.700 habitants, forma part del programa de recuperació del patrimoni eclesiàstic de la Diputació, que enguany finançarà treballs en els temples de Silla, Benavites, Alpuente (El Collado), Llíria, La Punta i Oliva. La Diputació que presidix Vicent Mompó també ha portat de tornada esta legislatura les ajudes per a recuperació de patrimoni civil, amb una dotació de huit milions d'euros que gestiona igualment l'àrea de Cooperació de Natàlia Enguix.

El mateix Mompó ha posat com a exemple estes actuacions en matèria de patrimoni a l'hora d'assegurar que la Diputació “continuarà treballant al costat dels ajuntaments per a garantir la resposta immediata i l'ajuda als municipis afectats per la dana, però també per a fer front als projectes de present i de futur de la resta de municipis de la província, que tenen esta institució a la seua disposició per a tot el que necessiten”.

Recapiti
33450976Y