Vicent Torrent presenta «Racons i Cançons» – El Mico Entertainment

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

‘Racons i cançons’ el “regal inesperat” de Vicent Torrent es presenta al Teatre Principal de València

  • S’àmplia una data en el Teatre Principal de València pel gran acolliment del públic. 

El músic valencià Vicent Torrent torna als escenaris per a presentar «Racons i Cançons», el seu nou disc. Un relat musical i la història de tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana. Un concert que serà fidel al seu estil popular, amb lletres que canten als sentiments quotidians sense oblidar el seu vessant més política i social.

El Teatre Principal de València acollirá la presentació de «Racons i Cançons», encara que a l´inici la data proposada era el 11 de desembre, s’ha decidit ampliar també al diumenge, 12 de desembre, per la gran acceptació del públic valencià. Els assistents al concert podran gaudir de la presentació d’aquest disc, amb 10 cançons inèdites del músic valencià, composicions construïdes de manera paral·lela a la seua carrera musical en Al Tall, incloses algunes creades abans de l’existència de la mítica banda o just després d’acomiadar-se dels escenaris l’any 2012. 

Un treball que compta amb el suport de moltes personalitats del món de la música i la cultura, com el crític musical i literari, Josep Vicent Frechina. En paraules del mateix Frechina, “l’obra de Vicent Torrent ha marcat de forma indeleble, en siguem o no conscients, la relació que els valencians tenim amb el nostre patrimoni musical de tradició oral”. Però també, l´estudiós de la música i la cultura popular valencià, ens parla de l´importància del pensament teòric de Torrent, “que ens deixa conceptes com els de l’estàndard musical mediterrani i la riproposta, dels quals han begut tots els grups de folk valencians que han vingut després”.

Aquest disc és una proposta senzilla, però fidel a l’autor, on predominen la veu i la guitarra i està recolzada amb diferents arranjaments pensats i produïts per alguns dels millors músics de l’escena nacional. El resultat és un disc que parla de la seua trajectòria musical i vital, dins i fora d’Al Tall.

El mateix Vicent Torrent ens conta que el projecte del disc nou, “ha segut un regal inesperat” que ho ha fet feliç i que li dona l’oportunitat de compartir amb la gent que tant d’afecte li ha mostrat sempre. Aquestes cançons que ell tenia a “un racó i que ara veuen la llum, de manera inesperada”, es presentaran davant el seu públic i “serà un plaer poder defendre-les a un lloc preciós i tant emblemàtic per als valencians com és el Teatre Principal de València”.

A més, aquest projecte té previst portar a Vicent Torrent a 3 concerts més, que es publicaran en breu. Escenaris on la figura de Vicent Torrent com a escriptor de cançons, i referent de la nostra cultura, han estat importants i allà on aquesta audiència que tant han gaudit de les seues creacions, podran gaudir amb aquestes noves creacions.

Informació concert:
Dissabte 11 de desembre a les 20h  i diumenge 12 de desembre a les 19h.
Teatre Principal de València – IVC
—————————————–

Biografia de Vicent Torrent
Llicenciat en magisteri i músic autodidacta, de 1968 a 1972 va formar part (junt amb els germans Julio i Tico Balanzà) de l’Equip València-Folk, en el qual va començar a investigar en la tradició musical valenciana.

L’any 1975 va fundar Al Tall junt amb Miquel Gil, Manolo Lledó i Manolo Miralles, aquest últim i Torrent varen ser els membres fundadors que van continuar amb el grup, fins a la seua disolució al 2012. Vicent Torrent, a banda de participar en la selecció i l’adaptació dels temes, és l’autor de la major part de les lletres originals, entre les quals Tio Canya o les del Quan el mal ve d’Almansa.

L’any 1986 va presidir el jurat del “Concurso Nacional de Música Folk” convocat pel Ministeri de Cultura d’Espanya i va ser nomenat president de l’Associació de Músics i Cantants Valencians.

El 1989 va publicar La música popular, un breu assaig sobre les diferents realitzacions valencianes de la música tradicional, fruit de la seua experiència com a intèrpret i de la seua labor d’investigació i divulgació des de la Conselleria de Cultura, RNE o els Tallers de Música Popular, dels quals va sorgir els discs de la Fonoteca de Materials.

El 1992, durant un recés del grup, va publicar el seu únic disc en solitari, Rosa perduda, compost per cançons que se n’eixien de la línia dels Al Tall en el contingut, més íntim.

El 2004 va rebre el Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes de Silla.

El divendres 8 de gener de 2016 l’Ajuntament de l’Alcúdia li va lliurar la distinció de Fill Adoptiu com a “just reconeixement als seus mèrits en defensa de la cultura, les tradicions i la llengua de la nostra terra”.

El 2018 va rebre el Premi Pont del Mediterrani de Mostra Viva del Mediterrani de València i el Premi d’Honor de la Música (1ª edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Generalitat Valenciana). 

Recapiti
ElMico2