Aprenents de català del Vincles i del Voluntariat per la Llengua han conegut aquest dissabte la part més dolça de Rubí | Òmnium Cultural

Compatibilidad
Ahorrar(0)
Compartir

Dissabte 25 de maig, Òmnium Rubí i el CNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) vam organitzar una sortida per “Descobrir Rubí Dolç” adreçada als participants del projecte Vincles d’Òmnium i al Voluntariat per la Llengua  i/o alumnes dels cursos del Servei de Català, per afavorir la cohesió i l’ús de la llengua amb 30 aprenents de català dels dos grups.

El matí va començar amb un esmorzar compartit a la pl. Dr. Guardiet i una activitat dinamitzadora per afavorir la comunicació d’un grup una mica heterogeni i per treballar vocabulari relacionat amb el tema de la sortida: els dolços.

La ruta, a càrrec de Rubí Guiem, per les pastisseries de Rubí, va anar situant històricament i espacialment els antics forns i pastisseries i va acabar per tres de les grans pastisseries actuals: La Lyonesa, la Sant Jordi i la Dic Bo. A la Sant Jordi, vam tastar els xatos típics d’aquesta festa popular recuperada que se celebra per la segona Pasqua. Al Dic Bo, vam entrar a l’obrador, vam tastar els Galderics -recepta pròpia inspirada en Sant Galderic, patró dels artistes i la pagesia que des de fa anys es celebra a Rubí- i ens van explicar la seva experiència professional.

Aquesta activitat és un espai més de vinculació, conversa i aprenentatge informal del català tot compartint el coneixement del nostre entorn entre catalanoparlants i persones que el volen aprendre i usar. Des d’Òmnium Rubí volem agrair la participació dels aprenents i la tasca duta a terme per la Natàlia. Continuarem fent activitats dins del Vincles al llarg dels pròxims mesos.

Projecte Vincles

El projecte Vincles neix per multiplicar els espais grupals de vinculació, conversa i aprenentatge informal del català arreu del país, amb l’ambició d’aconseguir que no hi hagi cap persona que vulgui aprendre o parlar català que no tingui on o amb qui fer-ho. Vincles prioritza l’aprenentatge i l’ús col·loquial de la llengua, centrant-se en la creació de vincles entre catalanoparlants i persones que el volen aprendre i usar, però que habitualment no tenen on o amb qui fer-ho. Amb el Vincles volem enfortir la cohesió social i construir sentiment de pertinença col·lectiva, enfortint els lligams entre persones i amb entitats.

Detalles de contacto
Txell Canals