Benestar, inclusió i tecnologia com a pilars de l’Employer Brànding

Compatibilità
Salva(0)
Condividi

El passat 15 d’octubre vam celebrar, el Employer Brànding sumit, en col·laboració amb Both People & Comms, amb l’assistència de més de 100 professionals, per a explorar les noves formis en què les empreses atreuen i creen engagement amb el seu talent.

La jornada es va iniciar amb la presentació de l’Informe Employer Brànding Insights 2024, que va servir de fil conductor per a les taules rodones que es van fer a continuació i que van comptar amb destacats professionals d’importants empreses com Zurich, CaixaBank, La Salle, PortAventura, Penguin Random House, Schneider Electric, Areas o BricoDepot, entre altres.

Es va destacar que les organitzacions que desitgin posicionar-se com a ocupadors preferits han d’enfocar-se en cinc àrees clau: benestar, diversitat, transparència, tecnologia i expectatives del talent futur.

Benestar integral com a pilar estratègic

Fomentar una cultura de benestar integral i flexibilitat laboral és essencial per a retenir als empleats. L’informe revela que el 87% dels treballadors amb alt benestar planegen romandre en la seva empresa, enfront del 54% d’aquells amb baix benestar. Iniciatives com el teletreball, especialment valorades per dones cuidadores, i programes de salut física, com els implementats per Google, redueixen l’estrès i milloren la productivitat.

Diversitat, Equitat i Inclusió: un compromís ineludible

Les polítiques genuïnes de DEI s’han convertit en un diferenciador clau per a les empreses que busquen destacar. Organitzacions com Accenture i Starbucks estan liderant amb iniciatives que promouen la igualtat de gènere i la integració de comunitats vulnerables. No obstant això, Europa encara mostra retards en la formació sobre prejudicis inconscients, que és clau per a avançar en aquesta matèria.

La transparència salarial, una demanda creixent

L’equitat i la confiança en el lloc de treball estan lligades a la transparència salarial, una tendència impulsada per empreses com Buffer, que publiquen obertament els salaris dels seus empleats. A Espanya, una nova llei que entrarà en vigor en 2026 obligarà les empreses a justificar les diferències salarials entre gèneres i publicar rangs de sou.

L’entorn digital i les xarxes socials, essencials per a la connexió

Amb la globalització i la tecnologia, les xarxes socials s’han convertit en un canal crucial per a comunicar la cultura empresarial. Iniciatives com “Go Plaus” d’Heineken i “Linkedin Voices” de Microsoft destaquen com els empleats poden actuar com a ambaixadors de marca, augmentant la confiança tant interna com externa.

Intel·ligència Artificial: el futur de la contractació

La IA està transformant els processos de selecció, des de la personalització d’experiències fins a l’acceleració de contractacions. No obstant això, l’informe alerta sobre els riscos de biaixos en els algorismes, com els detectats en casos anteriors. A Espanya, el 77% dels directius està preocupat per la falta d’habilitats digitals en els seus equips.

Expectatives del talent del futur

Millennials i Generació Z busquen flexibilitat, propòsit i autenticitat en els seus ocupadors. A més, els professionals tecnològics demanden transparència, innovació i models híbrids de treball, factors que impacten directament en la retenció i atracció d’aquests perfils.

Conclusió

Les empreses que adoptin estratègies alineades amb aquestes tendències tindran un avantatge competitiu per a atreure i retenir talent en un mercat en constant evolució.

Recapiti
Ivan Belloso